Met behulp van één druk op een knop alarm kunnen slaan. Een personenalarmering in Limburg geeft zonder twijfel een gerust gevoel. Wellicht zul je je wel afvragen hoe het precies werkt en wat er precies gebeurt zodra alarm is geslagen. Wij leggen het je graag uit.
Hoe werkt het thuis?
Bijna alle systemen voor personenalarmering Limburg, in en om het huis, bestaan uit twee onderdelen:
- Ten eerste een basisstation dat op een gecentreerde plek in je huis komt te staan.
- Het tweede onderdeel is een draadloze zender met alarmknop. Deze kun je doorgaans om je hals of pols dragen.
De zender staat in contact met het basisstation zolang je in of rondom je huis bent. Wanneer je vervolgens op de alarmknop drukt, wordt er direct een melding naar een zorgcentrale gestuurd.
De totstandkoming van de verbinding met de centrale kan op verschillende manieren gebeuren. Sommige systemen maken gebruik van je vaste telefoonlijn of internet. Maar tegenwoordig zijn er ook oplossingen waarbij direct contact gelegd wordt met de zorgcentrale. Waarbij er geen afhankelijkheid met een werkende telefoon- of internetverbinding is.
Middels een spreek- en luisterverbinding in het basisstation legt een medewerker van de zorgcentrale contact. Hij of zij zal vervolgens de juiste hulp of zorg inschakelen.
Hoe werkt mobiele personenalarmering in Limburg?
Bij mobiele personenalarmering wordt gebruik gemaakt van een alarmapparaat dat je overal mee naartoe kunt nemen. Deze is continu verbonden met het GSM-netwerk, welke gelijk is aan het netwerk voor mobiele telefoons. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om thuis alarm te slaan, maar ook onderweg.
Daarnaast zijn de meeste systemen uitgerust met GPS-technologie voor locatiebepaling. Middels deze technologie kan de ontvanger van de alarmoproep direct zien waar jij je bevindt, om vervolgens de hulp of zorg naar de juiste plek te sturen.
Hoe wordt personenalarmering in Limburg opgevolgd?
Doorgaans hangt de manier van opvolging af van de afspraken die hierover zijn gemaakt. Sommigen vinden het namelijk fijner, wanneer er eerst contact wordt gelegd met familie, vrienden of bekenden. Ook wel sociale alarmopvolging genoemd.
Maar er kan ook gekozen worden voor professionele alarmopvolging. Hierbij worden bij een alarmoproep direct professionele zorgverleners gewaarschuwd. Hier dien je echter wel eerst afspraken over te maken met een thuiszorgorganisatie in de buurt.