Iedereen kan wel eens last hebben van ongedierte, maar soms heb je een plaag of overlast in je huis. Begin daarom altijd met het dichten van kieren en naden en scherm luchtgaten af met gaas en plaats horren voor deuren en ramen.
Probeer er ook achter te komen wat het ongedierte aantrekt en probeer dit te verwijderen. Als je niet weet met welke ongedierte je te maken hebt kun je altijd VKP Plaagdierbestrijding bellen ze kunnen onderzoek doen naar wat er in je huis zit en de juiste bestrijding uitvoeren.
Kleine beestjes in het huis daar heeft iedereen wel last van. Als je maar last hebt van een paar beestjes die je zo met de hand kunt weghalen is er geen sprake van een plaag.
Het verschilt ook per plaagbeest hoe je er het beste vanaf komt. Je kunt daarom altijd hulp inschakelen van VKP Plaagdierbestrijding en hun kunnen je op een professionele manier helpen.
Ongedierte bestrijding thuis
Als je echt last hebt van ongedierte kun je ook altijd aankloppen bij je gemeente en hun kunnen je ook vertellen hoe het ongedierte het beste bestreden kan worden. Er zijn ook bepaalde wetten waar je rekening mee moet houden als je het ongedierte wilt bestrijden. Je kunt niet ieder ongedierte zelf bestrijden. Daarom moet je VKP Plaagdierbestrijding bijvoorbeeld inschakelen bij bestrijding van houtworm, wespennesten of andere ongedierte die je niet zelf kunt bestrijden.
Wetgeving voor ongedierte
In 2017 in de regelgeving voor bestrijding van ongedierte veranderd. Er is namelijk sinds 2017 een nieuwe Wet Natuurbescherming gekomen. Deze wet is Europees hier wordt onder anderen besproken welke chemische middelen je kunt gebruiken en welke niet. Uit vele onderzoeken is namelijk gebleken dat chemische middelen slecht zijn voor alle dieren. Ook hebben we een Nederlandse wetgeving voor de bestrijding van dieren. In Nederland moet je namelijk voldoen aan de vakbekwaamheid regels die bij het bestrijden van ongedierte komen kijken. In de Nederlandse wetgeving staat ook welk ongedierte je binnen in gebouwen mag bestrijden. De wet regelt namelijk ook dat je onnodig dierenleed bij bestrijding van de plaag voorkomt.