We leven in een tijd van economische groei. Deze economische groei betekent voor veel bedrijven ook dat er gegroeid wordt. Als een bedrijf groeit, dan betekent dit vaak ook dat de hoeveelheid werkzaamheden toeneemt en dat er extra handjes nodig zijn om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. In eerste instantie zul je direct denken aan het aannemen van nieuwe medewerkers. Toch zijn er ook tal van andere opties. Een van de populairste opties op dit gebied is het samenwerken met een freelancer. In deze blog vertellen we je waarom het voor jouw organisatie soms gemakkelijker kan zijn om een freelancer aan te nemen dan dat het is om een normale medewerker in dienst te nemen.
Expertise
Wanneer je op zoek bent naar een medewerker die zo kan meedraaien in projecten, dan ben je vaak beter af met een freelancer. Een freelance SEO specialist weet over het algemeen bijvoorbeeld veel meer van het vakgebied af dan een junior/medior SEO. Daarnaast weet je met een freelance SEO specialist wat je in huis haalt. Je kunt iemand repertoire zien en op basis hiervan oordelen. Wanneer je iemand in dienst neemt, dan is het altijd maar de vraag in hoeverre de expertise waar te maken is. Iemand kan binnenkomen met heel veel bombarie en onderaan de streep weinig kennis van het vakgebied hebben. Met een freelancer weet je dus altijd dat je kwaliteit in huis haalt. Wanneer dit niet het geval is, dan is de samenwerking in deze gevallen ook zo weer stopgezet.
Vrijheid
Een groot voordeel van het in zee gaan met een freelancer is het feit dat je als werkgever nog veel vrijheden hebt. Wanneer je iemand in dienst neemt binnen jouw organisatie, dan heb je tal van (zorg)plichten ten opzichte van de medewerker. Deze heb je ten opzichte van freelancers niet. Wil je bijvoorbeeld van een medewerker af? Dan wordt dit al snel een lastig verhaal. Met een freelancer kun je een samenwerking veel sneller en zonder consequenties stopzetten. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld in het geval van ziekte. Een medewerker dient gewoon doorbetaald te worden en een freelancer niet.